tilbake

Intervjuer

be2.no

Intervju med:

Robert Wuttke Forretningsleder av be2.no

fra 22.03.2013


Dr. Robert Wuttke har grunn til å være stolt av seg selv. Grunnleggeren av be2 har skaffet til veie en online partnerformidling med et resultat i stort format. Med mer enn 13 millioner medlemmer i over 30 land er be2 blant en av de store partnerportalene. Bare på deres hovedkontor arbeider 250 medarbeidere.

Vi har truffet Wuttke og gjennomført et intervju med ham.


Hvis du er interessert:

Herr Dr. Wuttke, hvordan startet det hele?

Jeg vil gjerne besvare det spørsmålet med et spørsmål. Finnes det noe hyggeligere enn å hjelpe til med å føre mennesker sammen?

Online-dating fascinerte meg særlig fordi det skaper en mulighet å finne en partner for mennesker som ellers hadde hatt det svært vanskelig for å finne noen.

Det er lett å sette seg inn i den tanken. Men de færreste som tenker på det, utvikler et nettsted for en slik partnerformidling som be2. Hvorfor akkurat du?

Jeg har alltid interessert meg for sosiologi (vitenskapen om det menneskelige samfunn). Derfor har jeg også fullført mine 2 doktorgrader i sosiologi. Etter diverse yrkeserfaring innen medie- og internett, hadde jeg til slutt kunnskapen som skulle til for å gi liv til be2.

Hva er det som gjør be2 så spesiell?

Vi er et svært seriøst foretak som ønsker å gi medlemmene et godt produkt for pengene.

Vårt fremste mål er å føre mennesker sammen som har en stor sjanse til å kunne glede seg som et par i et langtids forhold.  For å oppnå det benytter vi oss av en svært detaljert personlighetstest som vi har utviklet selv. Ved hjelp av den kan vi se hvem som passer sammen.

Antall mislykkede forsøk kan slik holdes på et minimum. Tilbakemeldingene fra verden over er gjennomgående positive.

Til stikkordet «verden over»: Hvor utbredt er be2?

Puuuh. Det blir stadig vanskeligere å svare på det spørsmålet, uten å glemme et land. Til sammen er vi representert i 36 land på 6 kontinenter.

Hvordan klarer du da å ikke forsømme de norske medlemmene?

Vi har ca. 250 medarbeidere som med stor innsats sørger for alle be2 medlemmer. Selvsagt har vi i for noen land noen medarbeidere som tar seg spesielt av et land. Det gelder naturligvis for Norge. Vi vet at fornøyde medlemmer er den beste reklame vi kan ha.

Hvorfor tror du at personlighetsprofiler som den be2 benytter er godt egnet for datingsider?

På datingsider finner man svært forskjellige mennesker med forskjellige behov. Et av de behovene er å finne en partner for et langtidsforhold.  For disse er det bedre å få noen passende og meningsfylte forslag enn å måtte trave igjennom en mengde med forslag for så å sjekke om partneren passer eller ikke.

Hva kan de norske medlemmene hos be2 glede seg over?

De kan glede seg over at de alltid får den best mulige service og at de har svært gode utsikter til å nyte et godt produkt. Vi sitter nå med bred erfaring tilgjengelig i Norge og vi vil forsøke å overbevise enda flere single om det. Hvert nye medlem er en potensiell partner for en annen.

 Herr Dr. Wuttke, hjertelig takk for samtalen!


Hvis du er interessert:

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Top