tilbake

Intervjuer

AshleyMadison

Intervju med:

Noel Biderman Grunnleggeren av AshleyMadison

fra 04.02.2013


Sidesprang-plattformen AshleyMadison hjelper nordmenn til å søke et forhold på nettet på en diskre måte. At denne portalen tilfredsstiller et stort behov, taler det stigende medlemstallet tydelig om. Grunnleggeren Noel Biderman har røpet for oss hemmeligheten bak suksessen til portalen for forhold i smug.


Hvis du er interessert:

Herr Biderman, hvordan kom du på idéen til å lage en portal for hemmelige forhold?

Det viste seg at 30 prosent av alle de som søkte på partnersøk-sider, allerede var i et forhold. De søkte egentlig bare etter et forhold på si. Da kom jeg på den tanken at en slik portal kunne gjøre gode penger.

AshleyMadison - hvordan fikk portalen dette navnet?

Navnet er fiktivt. Ashley og Madison er jentenavn som særlig hos kvinner i Amerika, er godt likte navn. Jeg var riktignok sikker på at menn ville oppsøke vår side, men om også kvinnene ville gjøre det, visste jeg ikke sikkert. For å vinne kvinnene må man by dem en type sikkerhet. Jeg ville lage en side hvor de kunne føle seg vel. Når de navngir sine barn disse navn, tenkte jeg de ville ha tillit oss.

Portalen for forhold på si har også i Norge få gjennomgå med hard kritikk. Hvordan håndterer du det?

Det viktigste er at våre medlemmer er fornøyde. Jeg kan leve med kritikk. Jeg kan også forstå en viss skepsis. Den oppstår når man ikke undersøker siden litt grundigere. Hvis man derimot gjør det, ser man raskt at AshleyMadisons medlemmer blir hjulpet med seriøsitet og sikkerhet til å finne et forhold. Medlemstallene bekrefter viktigheten av vår portal i Norge og viser at AshleyMadison ikke bare støter på kritikk. Vi har vært representert i Norge kun siden januar 2013 og har allerede over 20 000 medlemmer. Jeg vil tro tallene taler for seg selv.

Vår testvinner:

C-Date.no

C-Date.no
5

Elitesingles

Elitesingles
5

no.Match.com

no.Match.com
5

Taler du av egen erfaring, herr Bauman?

Ennå ikke. Livet mitt lar ikke noe ønske bli til virkelighet for øyeblikket. Men man vet jo aldri. Kanskje jeg vil vurdere et forhold en gang i fremtiden. Sidesprang oppstår jo av bestemte omstendigheter, for eksempel, når ekteskapets sexliv ikke er tilfredsstillende nok.

Hvordan beskytter du sidesprang-portalen fra å bli misbrukt?

Vi overprøver hver enkel profil og hvert fotografi før det blir offentliggjort på medlemmenes plattform. Og vi fjerner straks enhver profil som viser seg å være falsk eller problematisk. For eksempel de fordekte kontaktforsøkene med prostitusjon som mål. Vi har med årene utviklet et trygt kontrollsystem som avdekker bedrageri av alle slag. Å beskytte våre medlemmer mot misbruk er blant det viktigste for oss.

Hvordan beskytter dere deres medlemmer mot spionerende ektefeller?

Mange av de som er single legger ut foto på det offentlige rom. Men medlemmer som er i faste forhold kan begrense tilgjengelig data. Utveksling av foto blant medlemmene foregår via koder og forutsetter at 2 personer har tatt kontakt med hverandre og vet hva som blir forventet av hverandre. Og dersom noen skulle bli avslørt av sin kone eller ektemann, da kan det ha andre årsaker. Kanskje han eller hun ikke hadde fjernet cookies fra sin pc.

Herr Biderman, hjertelig takk for samtalen.Hvis du er interessert:

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Top