tilbake

Testrapport

Analysert for deg:

AshleyMadison

finn ditt øyeblikk

2,5

Screenshot:

AshleyMadison

Passende alternativer:

C-Date.no

1.
C-Date.no

5 Testrapport
The Casual Lounge

2.
The Casual Lounge

4 Testrapport

Oppsummering test:

Oppsummering av vår anmeldelse av … AshleyMadison:

Den kanadiske datingtjenesten for gifte, Ashley Madison, har vært på markedet i over 10 år, og er for øyeblikket den mest kjente formidleren av sidesprang i verden. Over 36 millioner personer har så langt registrert seg på nettstedet!

Ideen bak Ashley Madison er enkel. Man registrerer seg, oppretter en profil og søker deretter etter andre man kan ha en affære med.

Siden høsten 2010 har datingsiden kjørt frekke annonser i media og på radio, og så langt har rundt 36 000 norske brukere prøvd tjenesten.

Det som er bra

Du kan lagre bilder i et hemmelig område og gi dine utvalgte partnere en nøkkel til å åpne dette området.

AshleyMadison.com ble hacket i 2015. Dette bekrefter det vi alltid har skrevet, nemlig at menn blir kontaktet av falske kvinnelige profiler. E-postadressene til 32 millioner brukere ble også publisert. Bedragere! Hvordan tingene vil utvikle seg for AshleyMadison er uklart.

Det som absolutt ikke er bra

Ashely Madison bruker ikke den vanlige prismodellen basert på et tidsavgrenset abonnement, som brukes av de fleste andre nettstedene for sidesprang. I stedet bruker de såkalte «credits», dvs. enheter. Man kjøper en pakke med «credits» og disse igjen brukes til å betale for bestemte funksjoner. Det er ganske upraktisk. Under gjennomføringen av testen vår fikk vi i tillegg fristende meldinger fra «kvinner» som kun var ute etter å lure oss til å bruke penger.

Det som er bra på Ashley Madison

Nettsiden har et brukervennlig grensesnitt som er ganske rent og enkelt, og som ser heller uskyldig ut (når du logger inn for første gang, selvfølgelig). Dette ser ut til å hjelpe nettstedet med å leve opp til sitt ønske om å være diskret. AshleyMadison har de fleste standardfunksjonene som man finner på enhver datingside, som f.eks. favorittlister og spesielle lister for blokkerte brukere dersom du ønsker å hindre noen fra å sende deg meldinger.

Det er også en annen interessant funksjon for kvinner og menn på nettstedet. Funksjonen «Travelling Woman / Travelling Man» ble opprettet for å hjelpe folk på farten til å finne andre personer i området de reiser til.

Du kan søke ved bruk av en rekke forskjellige spesifikasjoner, som bl.a. språk, etnisk bakgrunn, kroppstype og selvfølgelig sted. I profilen kan du beskrive din «perfekte partner» ved å velge fra en liste over forskjellige faktorer og egenskaper. Det er også et sted hvor du kan oppgi dine «intime ønsker».

En annen ting som også er ganske nyttig er at «Kun medlemmer kan la andre medlemmer få se sine private bilder.» Dette innebærer ofte at man gir det respektive medlemmet en «nøkkel» slik at han/hun kan se på bildene når de ønsker. Dette privilegiet kan trekkes tilbake når eieren ønsker det.

Ashley Madison: Diskresjon og utroskap

Som et godt personverntiltak kan du lagre profilbildene dine i et «privat galleri» og kun gi dem til de som ber om det. Disse bildene vises ikke i profilen din.

Advarsel: Nettstedet har vært hjemsøkt av «Online Cupids» (falske profiler) siden 2013!

  • Våre mannlige testere ble raskt kontaktet av kvinner.
  • For å kunne lese meldingene de sendte måtte vi betale. Rundt ti prosent av disse «meldingene» så ut som dårlig oversatte automatiske tekster.
  • Konklusjon 1: Selv om det er få svindlere og eksternt opprettede falske profiler, finnes det en god del interne Online Cupids på siden som ikke er noe annet enn falske profiler.
  • Konklusjon 2: Med de resterende 90 % av myntene våre fikk vi god kontakt med mange andre personer i databasen.

Erfaringer med AshleyMadison i Norge

Nettstedet har en høy andel menn (82 %). Det er ikke bra, selv for et nettsted som tilbyr dating for gifte. Det er også synd at par ikke kan registrere seg. «Credits»-systemet (en virtuell gave til en enkelt person koster f.eks. 20-50 credits) minner oss om forretningsmodellen til et bordell. Kvinner får ingen fordeler. Det er for så vidt greit nok, selv om det ikke gir en veldig høy kvinneandel, noe våre erfaringer med AshleyMadison i Norge viste oss.

Hva er gratis på AshleyMadison?

AshleyMadison har et par funksjoner som er gratis for alle medlemmer. Det er riktignok ikke mange, og dreier seg primært om å sette opp en profil og søke etter medlemmer. Kvinner kan imidlertid bruke portalen gratis. Noe som også er nyttig å vite er at de fleste funksjonene (i alle fall for menn) må betales for ved bruk av «credits» i stedet for å inngå et abonnement med en fast pris. Så, du betaler primært kun for det du bruker!

AshleyMadison - Priser:

  • Kvinner betaler ikke noe for å bruke tjenesten.
  • AshleyMadisons prismodell er basert på et system med «credits», i stedet for en tidsbegrenset fast pris.
  • Pakker med «credits» starter på kr 359,- for 100 credits.

Passende alternativer:

C-Date.no

1.
C-Date.no

5 Testrapport
The Casual Lounge

2.
The Casual Lounge

4 Testrapport

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Top