tilbake

Testkategori

logo-kontaktannonser

Vi har undersøkt:
Portaler med kontaktannonser

I løpet av de siste årene har kontaktannonser på nettet økt med over en tredjedel.

De portalene vi har listet opp, er kvalitetssider som leverer varene. De har flest medlemmer, og har avanserte søkemuligheter og ulike typer kontaktmuligheter – eksemplarisk!

Publisiert : 05/2024


Toppliste for "Portaler med kontaktannonser"

no.Match.com

#LoveYourImperfections

5

300.000
i Norge

56 : 44

Prøv gratis NÅ!Anmeldelse...


Zoosk

Zoosk, det romantiske sosiale nettverket

4

60.000
i Norge

58:42

Prøv gratis NÅ!Anmeldelse...

Nextlove.no

Dating for skilte & aleneforeldre

3

15.000
i Norge

57:43

Prøv gratis NÅ!Anmeldelse...

Passende alternativer:

Elitesingles

1.
Elitesingles

5 Testrapport
be2.no

2.
be2.no

4 Testrapport

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Flere datingsider:

Vil du se flere tilbydere?

Til tilbyderne

1. Hva er kontaktannonser på nett?

Enkelt sagt: Kontaktannonser på nett er en videreutvikling av den klassiske kontaktannonsen, som vi kjenner fra papirutgaven av aviser og magasiner. Forskjellen er at de nå er på Internett.

Forskjellen mellom å finne en partner via en klassisk avisannonse og en profil på en portal med kontaktannonser er selvfølgelig dynamikken: En person presenterer seg via en profil på en kontaktportal på nettet, og kan samtidig søke aktivt selv etter interessante profiler. Raskt og direkte!

Denne typen portaler er nå blant de mest populære kontaktpunktene for single som er ute etter et nytt forhold eller en flørt.

Hundretusenvis av single er innom Norges ledende plattform hver uke.

På disse datingsidene har du mange muligheter til å utforme din egen annonse/profil: Bilder er også standard i profilen i likhet med fritekstfeltet og standardparametre (størrelse, alder, hårfarge, osv.). Alle kan velge søkekriteriene for en ny flørt selv, alt etter sine individuelle preferanser og ønsker.

Når det gjelder papirannonser er det ikke mulig å foreta søk, som f.eks. etter «Avstandsradius», «Hvem er på nett for øyeblikket?», «Størrelse». osv. Man har derfor mindre mulighet til å påvirke et partnersøk som gjøres via en papirannonse.

Daglig til de 10 000 nye medlemmene fra Norge på de største portalene.

En annen forskjell er hvor raskt man kommmer i kontakt og medlemsantallet. Hvis du har oppdaget en eller flere spennende profiler, kan du skrive til og chatte med dem direkte.

Den mest effektive måten å flørte og finne en partner på er forøvrig gjennom uavhengige portaler for kontaktannonser, som f.eks. Match.com. Der er nemlig alt rettet mot flørtesøk, inkludert et bli-kjent-spill, samt detaljerte søke- og meldingsfunksjoner.

Nå og da kan du finne kontaktannonser som er en del av markedsplasser på nett. Men her oppstår «enveismentaliteten» fra avisannonsen igjen, og sjansene for suksess er betydelig redusert.


2. Hva er fordelene?

Vesentlige plusspoeng er:

 • Det er fort gjort å opprette din egen profil – ofte er det til og med gratis.
 • Du kan aktivt søke etter interessante personer og se på bildene deres.
 • Du har øyeblikkelig tilgang til tusenvis av profiler og potensielle flørter.
 • Det finnes kontaktannonser som passer for alle aldre.
 • Det er ukomplisert å ta kontakt. Dermed blir du raskere og enklere kjent med nye mennesker.
 • Kontaktannonser på nett er anonyme og rimelige.

Ta en titt på en eller to datingsider før du bestemmer deg for en av dem. Det er som regel gratis å registrere seg. Deretter kan du gå gjennom «tilbudet» i fred og ro.


4. Finnes det seriøse og gratis portaler?

Nei. Det finnes ingen portaler for kontaktannonser som er seriøse og samtidig gratis. På de utallige gratis datingsidene er det ingen kontroll på hvem som er medlemmer og i tillegg følger det som regel med:

 • kjærlighetssvindlere som jobber hardt for å skaffe seg pengene dine
 • falske profiler som lokker deg til andre og veldig dyre sider
 • spøkefugler som bruker tid på å plage deg
 • stalkere som leter etter nye ofre
 • personer som «tester markedsverdien» sin, dvs. de er kun ute etter å finne ut om de er interessante på markedet

Gratis datingsider = høyere spamrisiko?

Ja. På en anerkjent portal som Match.com jobber en rekke personer med å sjekke profiler og beskytte brukerne mot spam. En gratisportal har ikke råd til det.

Ja. Gode tilbydere investerer i anti-spam-teknologi (automatisk utsiling av falske profiler, bildeskannere, verifisering av medlemmer). Det kan ikke en gratisside tilby.

Ja. «Inngangsprisen» fungerer som en effektiv barriere mot søppelpost. Kjærlighetssvindlerne må kjøpe et premiumabonnement for å kunne fortsette med svindelen. Risikoen for å bli filtrert ut av «søppelpostpolitiet» har også er avskrekkende effekt.


5. Hva er gratis på seriøse datingsider?

Her er spesialtilbudene som testvinnere våre tilbyr gratis:

Match.com

 • Hvis du ikke har et betalt medlemskap kan du skrive meldinger til alle premiummedlemmer ved hjelp av Connect-alternativet.
 • Hvis du har sett på kontaktannonsen til et Connect-medlem, vises dette direkte i vedkommendes profil.

Firstdate.com

 • Du kan svare på spørsmål innen kategoriene dating, samliv, personlighet, livsstil, etikk og moral.
 • Du får tilsendt kontaktforslag.
 • Du kan også bruke søkefunksjonen fullt ut.

Zoosk.com

 • Du kan opprette en profil og foreta søk.
 • Du kan se på profilene til andre brukere.

Vil du prøve?


6. Dette må du ta hensyn til når du betaler for en tjeneste

Regel 1

Når det gjelder prisen for ubegrenset tilgang (premiummedlemskap) hos testvinnerne i kategorien seriøse tilbydere ligger disse på omtrent samme nivå.

Regel 2

Når du har registrert deg og opprettet en profil, anbefaler vi at du betaler for et premiummedlemskap med ubegrenset tilgang til alle funksjoner slik at du effektivt kan søke etter kontakter.

Regel 3

Du har valget mellom 1- eller 3-måneders premiummedlemskap for å teste tilbyderen fullt ut.

Regel 4

Hvis du unner deg litt mer tid og velger et fullt medlemskap på 6, 12 eller 24 måneder sparer du en god del penger. Du kjenner dette fra treningsstudioet: De som binder seg for et helt år, betaler mindre pr. måned.

Sammenligning av priser hos de 3 beste kontaktannonseportalene:


7. Datingsider for bestemte målgrupper

I dag finnes det datingsider for et veldig variert utvalg av målgrupper. Denne viderespesialiseringen gjør det enklere for single å finne en partnere, fordi felles interesser knytter personer sammen.

Her er våre 5 topp kategorier:

 • I kategorien dating for gifte finner alle som er i et forhold muligheten til å ha et sidesprang.
 • Når man er på farten bør man ikke glemme å ta med seg en passende datingapp. Vi har satt sammen et lite utvalg for deg.
 • Det finnes selvfølgelig også gode sider for kristen dating.
 • Ikke interessert i lange meldingsutvekslinger og vil heller gå rett på sak? Da er sexdating et godt og effektivt valg.
 • Er du kortere, høyere, tynnere eller tykkere enn gjennomsnittet? Er du kanskje på utkikk etter en partner som er veganer eller som deler hobbyene dine? Under kategorien spesielle datingportaler finner du datingsider som er rettet mot mange forskjellige målgrupper.

Prøv ut noen av tilbyderne! Det er kun på denne måten du får en ide om hvem som er medlemmer der og kan avgjøre om portalen er perfekt for deg. Registrering, opprettelse av en profil og søk etter potensielle partnere er som regel helt gratis.


8. Sosial dating som et alternativ til kontaktannonser?

Nei. Fra mobil- og Facebook-miljøet er det dukket opp mange nye, ulike flørtesider med kontaktannonser i SMS-lengde. De er (for det meste) internasjonale, relativt billige eller til og med gratis, og har vokst utrolig raskt. Her handler det riktignok ikke bare, samt først og fremst, om å finne «kjærlighet», men også om å møte «nye mennesker». Markedsledere blant de sosiale datingsidene er

Dessverre slår ikke de sosiale datingtjenestene hardt nok ned på det enorme antallet falske og useriøse profiler som florerer på disse stedene, så vi foretrekker heller de utprøvde og kvalitativt gode datingsidene til partnersøk.

Det mest populære alternativet er og forblir matchmakingsidene som ikke fokuserer på uforpliktende flørting, men på seriøse livspartnersøk.


9. Hva med kontaktannonsene på Facebook?

Kontaktannonser på nett er rett og slett en videreutvikling av de klassiske papirannonsene, som fortsatt lever i beste velgående med ca. 10 000 annonser pr. måned i trykte tyske medier som ZEIT.

Rundt 2008 var den største bekymringen blant tilbydere av datingportaler at sosiale nettverk som Xing og Facebook ville komme til å utkonkurrere dem. Men frykten varte riktignok ikke så lenge for kontaktannonsene holdt stand. De single har nemlig gjort det klart at:

Venner og dating må holdes atskilt!

Hvem liker vel å lete etter en partner i sin «vennekrets» på Facebook? Hver nye kontakt ville umiddelbart vite alt om vennene dine og din personlige bakgrunn – allerede før den første daten! Da er det bedre å starte med en ren kontaktannonse på et riktig sted.

Tilbyderne bak testvinnerne våre gleder seg forøvrig over at single har blitt mye flinkere til å presentere seg på Internett takket være de sosiale nettverkene:-)


10. Hvordan ser en en god kontaktannonse ut?

Når det gjelder kontaktannonser for et partnersøk kommer det an på hvem det er som skriver: Er det snakk om «Mann søker kvinne» eller «Kvinne søker mann»?

Annonser fra kvinner som er tiltalende for menn

En god en kontaktannonse fra en kvinnelig profil inneholder et vakkert og informativt bilde. Med andre ord er det viktig å unngå et trutmunnansikt foran badespeilet ... Også profilteksten er viktig: Hvordan og hva du som kvinne skriver i profilen din, påvirker hvilken type menn som vil være interessert i deg!

Annonser fra menn som er tiltalende for kvinner

En god en kontaktannonse fra menn til kvinner ser slik ut: Kvinner interesserer seg for menn når de merker at de har gjort seg noen tanker – f.eks. om seg selv og hva de er ute etter. Den som ærlig avslører noe om seg selv uten å skryte, har gode sjanser hos det vakre kjønn.


11. De ultimate tipsene for suksess

1. Prøv flere tilbydere

 • Finn ut hvor de riktige personene venter på deg.
 • Det tar bare noen få minutter. Og er GRATIS.

2. Varier profilen

 • For få meldinger? Endre bilder og tekst.
 • Husk at øvelse gjør mester! Oppbevar gamle tekster slik at du vet hva du ikke bør skrive!

3. Vær smart når du skriver til kvinner

 • Over 90 % av meldingene som sendes til kvinnene er idiotiske ... «Hei!» eller «Vil du ...?»
 • Start med et spørsmål relatert til kvinnens kontaktannonse.
 • Skill deg ut i mengden med humor.

4. Vær rask med å møtes i det virkelige liv

 • Det er ikke mulig å finne ut om kjemien stemmer på datamaskinen.
 • Det er derfor viktig å avtale telefonsamtaler og en blind date så raskt som mulig.
Opp til testvinnerne
Top