tilbake

Testrapport

Analysert for deg:

Tinder App Norge

Tinder is how people meet. It's like real life, but better.

3

Screenshot:

Tinder App Norge

Passende alternativer:

Elitesingles

1.
Elitesingles

5 Testrapport
no.Match.com

2.
no.Match.com

5 Testrapport

Oppsummering test:

Oppsummering av vår anmeldelse av … Tinder App Norge:

Man tindrer selvfølgelig også i Norge, hvor hypen rundt datingappen Tinder for lengst har gjort sitt inntog fra USA til Europa – hvis man skal tro media og magasiner som sier at den europeiske nettdatingverdenen er i ekstase over appen.

Sveip til høyre for å like noen anonymt.

Tinder-appen ble lansert i USA i september 2012, og har i dag ca. 50 millioner brukere i måneden på verdensbasis.

På verdensbasis antas det at rundt 1,4 milliarder Tinder-profiler sveipes til venstre og høyre hver dag, og resulterer i rundt 26 millioner treff.

Tinder-appen: Hvordan fungerer den?

Prinsippet er ganske enkelt, men for noen brukere er registrerings- og påloggingsprosessen en utfordring. På Internett har man i lengre tid kunnet finne ulike veiledninger som prøver å forklare hvordan man bruker Tinder uten Facebook. Dette er selvfølgelig noe vi også var nysgjerrige på, så vi testet noen av dem. Dessverre var konklusjonen i alle tilfellene at det rett og slett ikke er mulig å registrere seg på Tinder uten Facebook. Man er derfor nødt til å registrere seg med en eksisterende konto.

Det finnes riktignok en mulighet til å beskytte seg litt. Det gjør man ved å opprette en ny Facebook-profil, og kun legge ut utvalgte bilder og informasjon. Når du så har lastet ned Tinder-appen for Android eller iOS, bruker den dine personlige opplysninger til profilen, dvs. at den bl.a. vet navnet ditt, alder, arbeidsgiver, stilling, utdanning og bruker de fem første profilbildene. Og man vil vel ikke nødvendigvis avsløre alt, eller hva?

Prinsippet bak dating på Tinder...

... er ikke blant de mest kompliserte i verden. I utgangspunktet er det snakk om å sveipe frem og tilbake. Derimot er dette prinsippet nå så velkjent at også mange andre tilbydere bruker denne metoden i diverse funksjoner. Erfarne nettdatingbrukere vet derfor hvordan man bruker det.

Enten synes man at en profil er spennende og sveiper til høyre med fingeren over skjermen. Hvis man derimot ikke liker en profil, så sveiper man til venstre. Fordelen med denne «sveipingen» er at man kun får en melding når en annen bruker også har sveipet din profil til høyre. Dermed er dating på Tinder en relativt rolig affære – med mindre du har sveipet 90 % av de viste profilene til høyre og får tilsvarende respons tilbake.

Tinder Norge – Hva må vi vite?

Dating på Tinder er veldig populært i Norge, fordi man raskt får tilgang til nye kontakter. Hvilke intensjoner den enkelte brukeren har, finner man dessverre kun ut ved å skrive til personen. Etter vår mening er dette en stor feil ved Tinder-appen, fordi det gjør at brukerne selv må finne ut hva den andre er ute etter når det dukker opp en match. Dermed kan det hende at brukere som er ute etter å finne et fast forhold får tilsendt uanstendige meldinger (noe som kan være frustrerende i det lange løp), mens brukere som er ute etter en one-night stand ikke finner noen som er klare for det.

I prinsippet er det større sjanse for å finne nye kontakter i en storby i Norge. Det er også større sannsynlighet for å møte på brukere med ulike intensjoner der. På landet er det vanskeligere, fordi befolkningstettheten er betydelig lavere og søkeradiusen til et basismedlem er på rundt 160 km. Avhengig av hvor man bor er ikke det spesielt mye.

Tinder tilbyr forøvrig også et alternativ i Norge. Det er et såkalt «Reisepass» hvor du kan endre plassering alt ettersom du ønsker. Funksjonen er riktig nok betalingspliktig og er kun interessant hvis du reiser mye. Det er jo ikke alle som er villige til å kjøre 200 km for en one-night stand ...

Hva er Tinder Plus? Er det dyrt?

I utgangspunktet er Tinder gratis, men det finnes selvfølgelig også noen ekstrafunksjoner man kan kjøpe, slik som f.eks. passfunksjonen vi nettopp nevnte. I tillegg kan man bl.a. betale for å få slippe reklame, få flere «super likes», deaktivere visning av alder og sende et ubegrenset antall likes. I og for seg vel og bra, men prisen på disse tjenestene øker med alderen ...

Nei, du har ikke lest feil. Tinder plus er betydelig billigere for brukere under 28 år. Ifølge våre undersøkelser må yngre brukere ut med ca. 50 kroner i måneden. De eldre brukerne må på sin side ut med 175 kroner. Men som sagt er Tinder i utgangspunktet gratis, og man trenger ikke nødvendigvis å ha denne funksjonen.

Finnes det alternativer til Tinder-appen?

Selvfølgelig! Det er jo ikke alle som liker dette sveipeprinsippet. Noen av brukerne er frustrert fordi tjenesten ikke har den ønskede effekten eller fordi de leter etter noe annet. I utgangspunktet prøver de fleste datingappene å skille seg ut fra massene med en spesiell funksjon. Dermed er det også mulig å bli matchet med personer som hater de samme tingene som en selv, eller å finne en passende partner i vennekretsen, takket være Facebook.

Så hva gjør man hvis man er lei av Tinder? Går tilbake til klassikerne. Her finnes det nok av alternativer til Tinder-appen. Hvis du er ute etter en livspartner kan «EliteSingles» være en mulighet. Hvis du er ute etter rene sextreff, finner du disse bl.a. på «C-Date». For en flørt som med tid og stunder kan bli til noe mer, foreslår vi «Match».

Spenningen fortsetter med andre ord. Enten du velger Tinder eller foretrekker et annet alternativ, så er det bare å prøve. Det skader ikke.

Tinder App Norge - Priser:

  • Gratis

Passende alternativer:

Elitesingles

1.
Elitesingles

5 Testrapport
no.Match.com

2.
no.Match.com

5 Testrapport

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Top