tilbake

Datingtips

Facebook dating

Facebook Dating
Hvor Bra Funker Verdens Mest Populære Sosiale Nettsamfunn Som Dating Medium?  

Hjelp, Facebook er overalt! På internett, i barer, på disko – du finner Facebook overalt. Vi ville finne ut om det største sosiale nettsamfunnet med over 500 millioner profiler også kan brukes for dating. 

Våres svar på Facebook dating: Vel…

Før vi fordyper oss i dette temaet, bør man vite at Facebook egentlig var ment som en datingside! Gründeren Mark Zuckerberg, en engasjert Harvard student, håpet at Facebook ville hjelpe ham til å bli kjent med universitetets vakreste kvinne.  

I de følgende avsnittene prøve vi å finne ut hvor langt man kommer med denne ideen i den sosiale funksjonen til dagens Facebook.

Facebook Dating: 1. Beholde kontakt via Facebook

Facebook hjelper venner og bekjente med å holde kontakt – nasjonalt som internasjonalt. Den tidligere utvekslingen av telefonnummer har blitt erstattet av Facebook profilen. Det gjør det enkelt å holde kontakt med mennesker du har truffet på fester eller på ferie. Og ikke minst, de fleste brukerne registrerer seg med deres virkelige navn på Facebook.  

Som allerede nevnt er fokuset på faktoren ”holde kontakt” – men ikke så mye det å bli kjent med nye mennesker og enda mindre til dating. På den andre siden gir Facebook deg en unik mulighet til å gjenforenes med gamle skolekamerater eller feriebekjentskaper.

Flørte faktor: middels, i beste fall

Facebook Dating: 2. Aktiv flørting via Facebook

Det finnes faktisk single som prøve å bruke Facebook som hjelpemiddel for en flørt. Det er dog ganske sjeldent og ikke alltid så godt mottatt i nettsamfunnet. Bare dem som skikkelig har greie på hvordan man gjør det, bør prøve…

Flørte faktor: lav

Facebook Dating: 3. Facebook dating anvendelser

I dag finnes det flere gode plug-ins på Facebook som er skreddersydd for online dating. Nummer en er Zoosk (50 millioner brukere i juni 2010). Portalen hvor man dømmer bilder ”AreYouInterested” er også veldig populær.

Ulempen med Facebook dating på denne måten er temmelig åpenlys: Flørte på Facebook henger (nesten) automatisk sammen med eksponering av informasjon som ikke nødvendigvis er ment for et publikum. På profesjonelle datingsider på den andre siden, bestemmer man selv hvilke informasjoner man vil gi ut til hvem og hvilke ikke. Og vi snakker ikke om å blokkere all data. Din flørtepartner skal motta informasjon om deg – men det skal være den riktige informasjonen.  

Flørte faktor: middels

Konklusjon om Facebook dating:

Facebook er en Ferrari i forhold til (internasjonal) sosialisering av kontakter. Om i Storbritannia, Tyskland eller på Haiti – Facebook forbinder hele verden sammen med bare et par klikk. Å lete etter en partner via Facebook er vel heller som å kjøre traktor. Du når kanskje målet, men ikke så raskt og komfortabelt. Dating spesialister som møteplassen, be2 eller match hjelper deg å nå målet ditt bedre, raskere og sikrere. Skru på motoren!

Ytterligere interessante dating tips og råd:

Alle nettdatingtips

Vår testvinner:

C-Date.no

1.
C-Date.no

5Testrapport
Elitesingles

2.
Elitesingles

5Testrapport

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Top