tilbake

Datingtips

Hvordan du skriver bra kontaktannonser

Hvordan du skriver en god kontaktannonser
Slik skiller du deg ut fra mengden!

Over 700 000 nordmenn har prøvd nettdating og satt inn en kontaktannonser. Men hvordan kan den enkelte skille seg ut fra mengden? Er det noen spesielle metoder man kan bruke for å stikke seg ut? Selvfølgelig! Basert på vår mangeårige erfaring har vi samlet de beste tipsene og rådene for profilen din!

Vi ser at det ikke alltid er så lett. Hvordan selger man seg selv på en riktig måte? Ønsker man å sette inn en annonse i det hele tatt? Er det ikke nok med et flott bilde og en adresse? Mange single ville helst unngå å opprette en kontaktannonser. Men det hjelper ikke. Man må igjennom det! Så hvordan gjør man det på en ordentlig måte?

Se deg selv som en redaktør for din egen kontaktannonser!

Og som redaktør vil du at «magasinet» ditt skal lykkes og salget skal skyte i været. For å få dette til er det viktig å anstrenge seg litt for å gi kunden så mye nyttig informasjon som mulig.

På noen datingportaler er du «heldig» og kan benytte deg av ulike standardsvar. Da trenger du kun å ta deg tid til å passe på at du velger et svar som passer til deg. Andre krever at du selv er kreativ og skriver egne tekster. Det som er bra er at du vanligvis kan opprette kontaktannonsene gratis og først trenger å betale for dem senere. Det tar også bort noe av presset. Men det er ingen grunn til bekymring for vi hjelper deg med noen tips gjennom kaoset! Så la oss komme i gang.

Hvordan du skriver en god kontaktannonser – bilde er et must!

Hvis du ikke har bilde kan du dessverre glemme alt som har med nettdating å gjøre. Vi forstår selvfølgelig at ikke alle ønsker å se sitt eget bilde overalt, men for en kontaktannonser er det viktig! Hvordan skal din potensielle partner kunne vurdere deg hvis du ikke engang har et bilde å vise til? Det er veldig vanskelig. Profiler uten bilde får også færre klikk enn profiler med bilde! Så ikke vær sjenert og invester litt tid i et godt bilde. Hvis du er usikker på om bildet er bra eller ikke, så spør noen av vennene dine om hva de synes. Vi har også skrevet en egen veiledning med tips og råd rundt dette temaet. Ta gjerne en titt på den;)

» Et bilde sier mer enn 1000 ord - iblant

Hvordan du skriver en god kontaktannonser  -– overskriften er nøkkelen til framgang!

En slagferdig rubrikk gjør at andre single blir oppmerksomme på deg og det vekkes nysgjerrighet om profilen din. Akkurat som i det virkelige livet er første inntrykket avgjørende. ”Heisann! Jeg er Ørjan fra Bergen og leter etter en trivelig, sexy jente som tar seg av husarbeid” kommer sikkert ikke til å gi ønsket resultat.  

Unngå negative formuleringer som:

   * «Jeg har egentlig ikke lyst til å være her, men en god venn av meg insisterte på at jeg skulle sette inn en kontaktannonser, siden jeg ellers ikke kommer til å finne noen...»

    * «Livet mitt er så fryktelig kjedelig, så jeg tenkte at du kanskje kunne by på litt forandring...»

    * «Den siste kjæresten min var en katastrofe. Jeg er så glad for at han er vekk, så nå leter jeg etter en trivelig og snill kar ...»

Negative uttalelser har en avskrekkende effekt og garanter at du ikke kommer til å få mange svar ;-)

Unngå også teite overdrivelser som:

«Jeg har Arnold Schwarzeneggers muskler, Albert Einsteins IQ, Danny DeVitos humor og Richard Geres sjarm!»

Det er selvfølgelig ikke enkelt å vite hvordan du skal ordlegge deg første gang, men det viktigste er å komme i gang. Så start med å finne frem et stykke papir, og skriv ned hvilke behov du har og hva slags partner du ønsker deg. Skriv deretter en kort nøytral tekst som ikke gjør at du utelukkes med en gang. Det er ikke sikkert du blir fornøyd med det første utkastet, men kanskje med det tredje eller fjerde. Det er helt greit, for øvelse gjør mester!

Vi har testet: de beste portalene med kontaktannonser

Hvordan du skriver en god kontaktannonser - formuler teksten på en positiv og slagferdig måte!

Tenk nøye gjennom hva du vil si og formuler deg kort, saklig, positivt og ærlig. Tenk litt på hva slags forventninger profilen din kommer til å vekke hos andre og om du kan leve opp til disse. Kvinner foretrekker for eksempel egenskaper som: pålitelighet, trofasthet, forståelse, empati, et velpleid ytre, ømhet… Litt humor skader heller ikke, så lenge ikke hele profilen din blir en eneste stor vits.

Her er et godt eksempel! Kvinner foretrekker at man ikke er for direkte, men heller sender implisitte meldinger. Et eksempel på en dårlig melding er: «Jeg har ingen barn, men er glad i barn. Jeg er flink med hendene og liker å være ute i naturen.» Et eksempel på en god melding er: «I går var jeg i skogen med mine to nieser og akte ned fjellet på kjelken jeg har bygget.»

Hva lærer vi av dette? Et godt bilde og en passende tekst er de viktigste virkemidlene i ærlige kontaktannonser! Når begge elementene passer, er sannsynligheten stor for at mange brukere tar turen innom profilen din! Derfor er det veldig viktig at du passer på at de begge stemmer overens med hverandre.

Hvordan du skriver en god kontaktannonser - beskriv hvem du er og hva du leter etter

Her har du mulighet til å gi en mer detaljert presentasjon av deg selv. Profilen skal være så tiltalende at leseren virkelig har lyst til å vite mer om deg. Det finnes et enormt antall «konkurrenter», så det er utrolig viktig å investere tid og krefter på å skape en tekst som stikker seg ut fra mengden av kontaktannonser!

Hva er spesielt med deg? Hva kan lokke andre til å ville bli kjent med deg og svare på akkurat din kontaktannonse?

Ikke vær sjenert eller redd for å skrive for mye godt om deg selv – bare pass på å ikke overdrive.
Vær åpen og ærlig og la den som er interessert få vite så mye som mulig om deg, slik at han eller hun kan skape seg et realistisk bilde av hvem du er som person.

Skriv en liste over egenskapene dine som både du og andre setter pris på. Pass på å få disse egenskapene med i din egen personlige «reklamekampanje»:

   * «Jeg er en åpen og eventyrlysten person som er veldig klar for å endelig bli kjent med en person som deler min lidenskap for å reise og se verden.»

    * «Er du også en kommunikativ og livsglad person? Jeg ser frem til å høre om dine ideer og drømmer, og kanskje senere få oppleve dem sammen med deg!»

Når det gjelder kontaktannonser så er det en god ide å skrive på en slik måte at du oppfordrer andre til å kommentere og svare på dem. Skap tillit. Du er jo også interessert i å få vite mer om den andre personen! 

Men ikke gjør den store feilen å bare skrive om dine egne ønsker og forventninger eller stille urealistiske krav:  

Partneren min bør være mellom 30-35 år, minst 1,90 m høy, veltrent, selvsikker, forståelsesfull, godt utdannet, ha humor og en veldig høy inntekt for å kunne gi meg en trygg tilværelse.

Det er omtrent ingen som passer til disse kravene og kan svare på annonsen. Kanskje du passer inn i en slik beskrivelse, men vi går iallefall ut ifra at det ikke er tilfelle i 99,9 % av tilfellene. Det er derfor en god ide å tenke nøye gjennom forventningene dine en gang til og vurdere om du ikke burde stille litt enklere krav.

Ytterligere interessante dating tips og råd:

Alle nettdatingtips

Vår testvinner:

C-Date.no

1.
C-Date.no

5Testrapport
Elitesingles

2.
Elitesingles

5Testrapport

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Top