tilbake

Datingtips

Kontaktannonser eller Matchmaking?

Kontaktannonser eller Matchmaking?
Vad passar bäst för mig?

47 % av Norges befolkning lever ensomme og av disse har ca 40 % lagt ut kontaktannonser på nettet eller kontaktet en matchmaking. Høres det interessant ut? Da skal du lese denne artikkelen! Vi går igjennom hvilket av de to alternativene som er best for deg, slik at du finner "The One and Only"!

De to viktigste måtene å bli kjent med hverandre på nett, er å sette ut en ”kontaktannonse” og å treffes via en ”matchmaking”. Hva er forskjellen mellom de to alternativene? Det kan man enkelt forklare slik:

  • I kontaktannonser søker single spontant selv etter en potensiell partner, gjennom å lete gjennom ulike annonser (med bilde vekker man mer oppmerksomhet) – slik man gjorde tidligere med kontaktannonser i avisen.
  • Hos en matchmaking fyller man ut et detaljert, psykologisk spørsmålsformular. Så sammenligner en algoritme ekspert kriteriene dine og til andre medlemsprofiler og sender deg mulige partnerforslag. 

Nå tenker du sikkert at du klarer å finne en framtidig partner selv. Ved første øyekast virker derfor sider med kontaktannonser til å være det beste alternativet – og det er ofte billigere enn å benytte en matchmaking. 

Fordelene med en matchmaking på nettet oppdager man først etter en nærmere kikk:

Du forblir anonym!

Bare de medlemmene din matchmaking sender din anonyme profil til, kan se den. Når det gjelder kontaktannonser (hvilke som regel inneholder bilde) er det litt som sjelelig striptease hvor man legger ut personlige detaljer. Det kan vekke oppsikt på jobben eller innenfor vennekretsen hvis det skulle oppdages.

Mer og bedre informasjon!

Når du leter etter en passende partner gjennom kontaktannonser, får du bare tilgang til den informasjonen som hver enkelt selv har lagt ut på profilen sin. Det er som oftest ikke mye og det finns ingen garanti for at det som er skrevet virkelig stemmer.

Høy pris = seriøs partnersøker!

Den som ikke vil investere mer enn et par kroner på å flørte på en portal med kontaktannonser, er som oftest bare nysgjerrig, åpen for noe nytt eller ute etter å ha det litt gøy. En matchmaking på nettet koster som regel mellom 500-1600 kroner for 3-6 måneder. Prisen gjør at de single som registrerer seg der, også er alvorlig interessert i å finne en livspartner. Siden det koster mer hos en matchmaking, har som regel de partnersøkerne der større interesse av å presentere seg på en ærlig og detaljert måter og kaster ikke bort tiden med usannheter.

Å se forbi og å bli oversett er mer sannsynlig!

En matchmaking baserer partnersøket etter personlige og psykologiske kriterier. Med kompetansen til eksperter fastsettes hvilke partnere som passer akkurat deg.

Med dette resultatet er det mulig at du finner en drømmepartner du ellers ville ha oversett i massen av kontaktannonser.

Alle får sin del av singel-kaken! Kjenner du igjen følgende situasjon? Du er på en fest med mange hyggelige mennesker. Men det er alltid det samme: mannfolka flokker seg rundt ”Julia Roberts” med sitt fortryllende smil og byr henne på drinker etter drinker, mens ikke like flotte og litt sjenerte ”Marie Nilsen” står ensom og kjeder seg i baren.  Til og med ”Rune Johansen” havner i skyggen ettersom kvinnene bare har øye for ”Tom Cruise”.

Akkurat slik er det også når det gjelder kontaktannonser. Til og med her kan denne ”Tom”, som aldri går hjem alene fra nattklubben, knapt forsvare seg mot mengden av tilbud. Og ”Julia Roberts” har allerede blitt tvunget til å åpne en ny e-postadresse, ettersom den første allerede er full. På den ene siden er det ikke noe galt med det. Bare det at vi ”vanlige” mennesker ofte forsvinner i mengden, ettersom alle faller for det super vakre 5 %.

En matchmaking derimot går helt enkelt gjennom alle kontaktannonsene, analyserer profilene ifølge objektive kriterier og oppnår derfor ofte håpefulle formidlingsresultat. Medlemmer hos en matchmaking har altså prosentmessig større sjanse for å finne en partner enn hva som er mulig gjennom kontaktannonser.

Vår fasit:

En bra matchmaking gir deg en realistisk sjanse til å finne den partneren som er rett for deg. Den tiden som kreves for å søke er mye mindre siden formidlingen utfører arbeidet for deg. Den høyere prisen er med dette altså rettferdiggjort.

» Her kommer du til vårt Testresultat av ”Matchmaking ”

Portaler med kontaktannonser tilbyr gode muligheter til å raskt og enkelt bli bedre kjent med andre single. Spesielt interessant er disse portalene for single som liker å flørte online. Visse medlemmer er heller ikke spesielt interessert i å på alvor finne sin drømmepartner.

» Her kommer du til vårt Testresultat av ”Sider med kontaktannonser”

Ytterligere interessante dating tips og råd:

Alle nettdatingtips

Vår testvinner:

C-Date.no

1.
C-Date.no

5Testrapport
Elitesingles

2.
Elitesingles

5Testrapport

Hvem har skrevet det?

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Top