Date: 10. July 2013

Norge stiller sine naboer i skyggen med Casual-Dating: En tredjedel av alle nettdatere vil ha uforpliktende sex

Om det gjelder en første flørt på nettet eller jakten på et seriøst forhold, ingen steder i Europa bruker de single mer penger i sin søken etter lykken på nettet som i Norge. Ingen andre steder er dateren like fordomsfri ved flørting og uforpliktende erotiske affærer.

Nettdating er utbredt i alle nordiske land, men når det gjelder å arrangere amorøse affærer er Norge den ubestridte nordiske mester, foran både Sverige og Danmark. "Nordmenn er de største Casual-Daterne i Skandinavia", forklarer Margareta Lund fra Den norske Nettdating-Eksperten.

Hele 250.000 datere er hver måned på nettet i jakten på sexkontakt av alle typer, fra affærer til sidesprang og gruppesex. Ikke bare menn, men også kvinner deltar. Informasjonsportalen til Nettdating-Eksperten har i sin studie "Markedet for nettdating i Norge " forsket på konkrete tall når det kommer til nordmenns adferd for nettdating.

infografikk casual dating norge

"Den relativt høye kvoten av norske kvinner ved Casual Dating er forbausende", mener Margareta Lund, "Kvinner er veldig aktive også når det gjelder til erotisk dating." Ser man på den generelle utviklingen, har ’gay-kulturen’ lenge vært forløperen i alle sexspørsmål. Dermed er menn inne i bildet og til slutt står man foran det spennende spørsmålet om også kvinnenes nysgjerrighet er blitt vekket.

I likhet med i Sveits, hvor ’Casual Dating’ er blitt en selvfølge for mange kvinner, hersker også i Norge kontrasten mellom en verdikonservativ holdning på den ene siden og en utpreget liberal og frigjort tenkemåte på den andre siden. Avgjørende for ’boomen’ av ’Casual Datings’ er ifølge Lund også en annen faktor: "Nordmenn er nysgjerrige som unge kattunger og vil gjerne prøve ut alt umiddelbart, om det er en ny sjokoladetype eller en erotisk date.

Komplett studie "Markedet for nettdating i Norge 2012-2013 i PDF format
https://www.nettdating-eksperten.no/presse/markedet-for-nettdating-2013-no.pdf

Infografik "Casual Dating Norsk Mester" til nedlasting:
https://www.nettdating-eksperten.no/presse/infografikk-casual-dating-norge.jpg

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top