Date: 14. November 2013

Lettsindige, single kvinner
Hver 5. blind date fra nettet finner sted i hjemmet

OSLO, Norge 14.11.2013 -- Norske single liker også å leve farlig av og til, fremfor alt de kvinnelige. Det beviser en aktuell spørreundersøkelse blant 13 279 europeere som dater på nettet: Knapt 22 % av alle brukere av datingnettsteder her i landet oppgir at den siste blinddaten fant sted privat. De fleste av de spurte single kvinnene arrangerte det første møtet med et nettbekjentskap til og med i sin egen leilighet.

I alle veiledninger om partnersøk på nettet står det: "Velg et offentlig sted for den første daten!" Mange single følger åpenbart ikke dette rådet. Riktignok foregår fortsatt størstedelen av blinddatene på den sikre måten, hvor man avtaler det første møtet på en kafé, en bar (47 %) eller på et annet offentlig sted. Overraskende nok viser knapt en femtedel av norske single seg risikovillige og treffer det nye nettbekjentskapet privat.

De fleste av de single kvinnene er i tillegg så modige at de inviterer blinddaten hjem til seg. "Bortsett fra farene som kan oppstå i en slik situasjon, bør alle kvinner være klar over at det også kan bli svært ubehagelig dersom de ikke liker den nye beundreren og ønsker å bli kvitt ham raskest mulig", sier Margareta Lund fra Nettdating-Eksperten Norge.

De enøyde blant de blinde
I europeisk sammenheng er likevel de norske, single kvinnene, i likhet med de svenske (22 %), mest veloverveid. Den største risikovilligheten viser de nederlandske kvinnene: Hos dem finner hver tredje blinddate sted i hjemmet. En spesiell form for lettsindighet viser de italienske kvinnene: De møter den første blinddaten fra et nettbekjentskap tillitsfullt i bilen hans.

Fysiske aktiviteter på blinddate
Det som er helt utenkelig for engelske kvinner, viser seg å være svært populært blant norske, single kvinner: Her i landet, og i Danmark og Sverige, avtaler man gjerne å treffes til sportslige aktiviteter for å bli kjent med det nye nettbekjentskapet. "I Norge elsker man å gå på ski", sier Lund og forklarer hvorfor denne aktiviteten er så praktisk for en blind date: "Dersom du ikke synes det nye nettbekjentskapet er noe særlig, kan du bare øke tempoet og løpe fra ham!"

Statistikk: Så lettsindige er single kvinner i EuropaOm www.nettdating-eksperten.no
: "Den norske Nettdating-Eksperten" anser seg selv som uavhengig observatør av det norske nettdatingmarkedet. Mennesker som søker partnere finner testresultater om ledende singleportaler og tips om flørting på Internett. "Nettdating-Eksperten.no" eies av det tyske metaflake Network, som har hovedkontor i Köln og er representert i 15 land.

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top