Date: 28. November 2013

Menn og kvinner angrer på ulike ting når det kommer til sex ifølge studie

En ny amerikansk studie viser at kvinner er mer tilbøyelige til å angre på å ha hatt tilfeldig sex, gått for fort frem i et forhold eller å ha gått til sengs med feil person enn menn. Menn, på sin side, angrer bare på at de ikke har hatt sex med flere personer.

Forskere ved Universitetet i Texas undersøkte den "sterke kontrasten" mellom hva menn og kvinner angrer på og funnene deres ble nylig publisert i Archives of Sexual Behaviour.

"Tidligere sexforskere har primært fokusert på den seksuelle tiltrekningen ved seksuelle beslutninger," sa David Buss, en forsker og evolusjonær psykolog som jobbet med studien.

Her er et sammendrag av resultatene:

  • De tre vanligste tingene kvinnene angret på var å miste jomfrudommen sin til feil partner (24 %), være utro mot en nåværende eller tidligere partner (23 %), samt å gå for fort frem seksuelt (20 %).
  • Blant de tingene mennene angret på var å være for sjenert til å prøve seg på en mulig seksuell partner (27 %), å ikke ha eksperimentert mer seksuelt da de var unge (23 %) og da de var single (19 %).
  • Flere kvinner (17 %) enn menn (10 %) oppga at det å "sex med en fysisk uattraktiv partner" var en av de tingene de angret mest på.
  • Selv om deltakerne hadde tilfeldig sex i like stor utstrekning (56 %), rapporterte kvinnene hyppigere og mer intenst at de angret på det.

I en sammenligning av homofile menn og lesbiske kvinner, og biseksuelle menn og bifile kvinner, ble det funnet et lignende mønster: kvinnene hadde en tendens til å angre på tilfeldig sex mer enn menn gjorde.

"I løpet av evolusjonshistorien har enhver tapt mulighet til å ha sex med en ny partner vært en potensielt tapt mulighet for menn til å reprodusere seg selv - et kostbart tap sett ut ifra et evolusjonsperspektiv," forklarte Martie Haselton, professor i sosialpsykologi ved UCLA, og doktorgradsstudent ved Universitetet i Texas på tidspunktet for studien.

"For kvinner, derimot, krevde formeringen mye mer investering i hvert avkom, inkludert ni måneders svangerskap og potensielt to ytterligere år med amming."

Les mer her: Her er de beste portalene for sexdating

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top