Date: 28. June 2014

Tilfeldig sex – er det bra eller dårlig for deg?

Kan tilfeldig sex gjøre at du føler deg trist eller uelsket? Kanskje. Kan det også gjøre at du føler deg mer trygg og lykkeligere? Også kanskje. En fersk studie publisert i tidsskriftet Social Psychological & Personality Science fant at det mulige positive eller negative utfallet av å ha tilfeldig sex, mer enn noe annet, avhenger av en persons personlighet.

Studiens hovedforfatter og psykologiprofessor ved New York University (NYU), Zhana Vrangalova, rekrutterte 371 undergraduate-studenter ved et universitet nordøst i USA og ba dem om å delta i en undersøkelse for å bestemme deres "sosioseksuelle orientering". Undersøkelsen vurderte tidligere atferd, nåværende seksuelt begjær og kulturelle holdninger til sex. Deltakerne ble deretter spurt om deres seksuelle atferd, følelser om sex de hadde hatt og generell velvære over en nimåneders periode. 

Funnene i studien viste: Bør vi alle ha tilfeldig sex?

Funnene i studien viste at deltakere som rapporterte at de var mer seksuelt tolerante var mer tilbøyelige til å ha tilfeldig sex i hele studieperioden enn de som rangerte seg selv lavere på den sosioseksuelle skalaen. De som hadde tilfeldig sex oftere rapporterte også at de hadde høyere selvtillit og var mindre deprimert. Til tross for tidligere studier som tar utgangspunkt i en mer kjønnsdiskriminerende "en-størrelse-passer-alle"-stereotype, kan resultatene si noe om fordelene ved tilfeldig sex ... for noen mennesker. 

Studien konkluderte med at (i likhet med noen stereotyper), en større andel av deltakerne som  rangerte seg selv høyere på den sosioseksuelle skalaen hadde større sannsynlighet for å være "utadvendte" og "impulsive" menn med større fysisk styrke og "mer kjønnsdiskriminerende, manipulerende, undertrykkende og narsissistiske" tendenser enn sine jevnaldrende, ifølge magasinet Pacific Standard.

Uansett hvilke seksuelle preferanser du har, så er det viktig å praktisere sikker sex ved seksuell omgang. Sørg for at du tar alle nødvendige forholdsregler for å beskytte deg selv. 

Er du ute etter tilfeldig sex? – Klikk her for å finne de beste nettstedene for dating uten forpliktelser

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top