Date: 17. July 2014

Nettdating? Hva menn synes om makeup?

Når det gjelder dating liker mange kvinner å etterligne kjendiser som stråler på den røde løperen når de prøver å finne seg en partner. I en fersk undersøkelse utført av datingnettstedet Zoosk, ble 1850 mannlige datere bedt om å sammenligne bilder av Kim Kardashian, Beyonce, Jessica Simpson og Jennifer Lawrence, med og uten sminke.

Ganske overraskende sa de fleste av gutta at de foretrakk Jessica Alba uten sminke (77 %) sammenlignet med Kim Kardashian helt glammet opp (23 %). Når de sammenlignet bilder av Jennifer Lawrence fullt sminket i American Hustle med et naturlig utseende, stemte Zoosker-medlemmene i favør av et naturlig utseende (54 %) sammenlignet med bildet fra American Hustle hvor hun har på seg knallrød leppestift (46 %). Når de ble spurt om Jessica Simpson så bedre ut med eller uten sminke, svarte 57 % av mennene at de foretrakk hennes naturlige utseende.

Så hvordan henger dette sammen med dating i det virkelige liv, og mannens tanker om hår og sminke? Undersøkelsen viser at menn foretrekker at kvinnene de dater har et naturlig utseende. Av de spurte, svarte 57 % at de stilte seg avvisende til rød leppestift og 67 % var ikke spesielt glad i mørk øyeskygge.  

Når det gjelder frisyre, stemte 81 % for en avslappet og naturlig look, mens bare 9 % foretrakk helt rett hår. Betyr dette at det er på tide å kaste ut rettetangen?

La oss nå ta en digital titt på hvordan menn velger kvinner når de blar gjennom tusenvis av profiler på datingnettsteder. Her viser Zoosks data en stikk motsatt oppfatning til hår og sminke, hvor størstedelen av mennene velger kvinner som har på seg mer sminke, mer øyenskygge og mer leppestift på bildene.

Her er noen tall det er verdt å holde et digitalt øye med:

- Kvinner som har på seg øyesminke får 139 % flere førstemeldinger enn kvinner som ikke har på seg sminke.

- Det er videre 65 % større sannsynlighet for at en mann ønsker å møte en kvinne hvis hun har øyesminke på profilbildet.

- Kvinner som har på seg leppestift i profilbildet får 119 % flere førstemeldinger enn de som ikke har det.

- Det er videre 38 % større sannsynlighet for at en mann ønsker å møte en kvinne hvis hun har leppestift på profilbildet.

- Kvinner som bruker rouge får 24 % flere førstemeldinger enn de som ikke gjør det.

- Det er videre 19 % større sannsynlighet for at en mann ønsker å møte en kvinne hvis hun har på seg rouge enn hvis hun ikke har det.

Alt i alt, mottok kvinner som hadde på seg en eller annen form for sminke mer enn tre ganger så mange meldinger enn de som ikke gjorde det. Det er kanskje ikke tiden for å hente frem bildene fra gardeballet eller fotografen, men det å bruke litt ekstra tid på å se best mulig ut og gjøre leppene litt fyldigere på profilbildene dine, i stedet for å legge ut "selfien" fra gårsdagens fest, kan være en smart idé. Tross alt, du er på audition for den viktige rollen som mulig kjæreste eller kone.

Her kan du lese tipsene våre om hvordan du får en perfekt datingprofil.

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top