Date: 03. December 2014

Kosing betyr bedre sex – de nye studieresultatene

Gode nyheter til alle «kosedyr»: Vitenskapen er her for å bekrefte teorien om at kosing kan være den beste delen av det å ha sex.

En rapport i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior om det som kanskje er årets beste studie og som ble fremhevet av Science of Relationships denne uken, avslører at par som koste etter sex var mer fornøyd med sexlivet og forholdet sitt. Faktisk viste det seg at kosing etter sex var viktigere for seksuell tilfredsstillelse og tilfredshet med forholdet enn forspill eller hvor lenge man har sex.

Studien: I det første av to eksperimenter, spurte forskerne 335 menn og kvinner i romantiske forhold om graden av seksuell tilfredsstillelse, tilfredshet med forholdet, soveromsvaner og hvor ofte de koste, for å finne mønstre og sammenhenger. Den andre undersøkelsen gikk et skritt videre for å kartlegge parenes daglige vaner. Hver dag i tre uker svarte 101 par på spørsmål om sexlivet deres, kosevaner etter at de har hatt sex og tilfredsheten med forholdet.

Studien fant at når parene brukte mer tid på å kose og vise hverandre ømhet etter sex var de mer seksuelt tilfredsstilt. Og denne tilfredsheten varte lenger enn selve kosingen: De som følte de daglige fordelene med kosing i løpet av den tre uker lange studien viste seg å være like tilfreds med forholdet tre måneder senere.

» Finne sexy folk på de beste sexdating sites

Så hva er det som gjør at kosing er så viktig for sex? 

Forskerne ser på kosing som en «positiv belønning etter sex». Som studiens medforfatter, Amy Muise, forklarte til Women's Health Magazine: «Siden det gjør at vi føler oss bra, er det større sannsynlighet for at vi ønsker å gjøre det igjen og gjør at vi kommer nærmere hverandre i prosessen.» 

Kosing kan også ha en positiv effekt på vår mentale og fysiske helse. Studier har funnet at en klem kan redusere stress, angst og depresjon, samt styrke immunforsvaret. En annen fersk studie fant at par som sover tettere sammen pleier å være lykkeligere enn de som ikke gjør det.

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top