Date: 12. December 2016

Kvinner som har mer sex husker bedre, ifølge en studie

Kanadiske forskere har undersøkt om sex kan forbedre hvor godt kvinner husker ord og folks ansikter

Kvinner som har sex ofte har bedre minne, ifølge en ny studie.

Forskning på hvordan penis-vaginalt samleie (PVI) påvirker en kvinnes hjerne, viste at det kan hjelpe kvinner med å huske abstrakte ord.

Et team ved McGill-universitetet i Canada har funnet en sammenheng mellom sex og veksten av nervevev i hippocampus – det området av hjernen som styrer følelser, hukommelse og nervesystemet.
Studien omfattet en liten gruppe på 78 heteroseksuelle kvinner under 30 år som gjennomgikk en test for å se hvor godt de husket folks ansikter og en annen test for å se hvor godt de husket abstrakte ord. De fullførte også en spørreundersøkelse hvor de måtte oppgi gjennomsnittskarakteren sin og om de brukte prevensjon.

Resultatene viste at kvinnene som hadde oftest sex var bedre i stand til å huske abstrakte ord. Sex påvirket imidlertid ikke hukommelsen deres når det gjaldt ansikter.

Funnene tyder på at det å ha sex ofte er knyttet til minnefunksjonen og hippocampus, skrev forfatterne i artikkelen som ble publisert i tidsskriftet Archives of Sexual Behaviour.

Denne forbindelsen kan være et resultat av det faktum at sex er en form for trening, eller at det bidrar til å lindre mentale tilstander som påvirker minnet, f.eks. depresjon og stress.

Videre forskning er nå nødvendig for å fastslå hvorvidt det å oppnå orgasme påvirker hukommelsen.

Kilde: independent.co.uk

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top