Date: 05. November 2016

Kan kinky sex gjøre deg mer kreativ?  Forskere hevder at BDSM kan hjelpe mennesker med å oppnå en «endret bevissthetstilstand»

Kinky sex kan føre til en endret bevissthetstilstand og frigjøre indre kreativitet, ifølge en ny studie.

Ved hjelp av et lite utvalg av deltakere fra det kink-fokuserte sosiale nettverket FetLife, har forskere undersøkt de bevissthetsendrende virkningene av BDSM – bondage/disiplin, dominans/underkastelse, og sadisme/masochisme.

I tillegg til at disse aktivitetene skaper to typer endrede tilstander, viste undersøkelsen at BDSM reduserer psykologisk stress, gir bedre humør og økt seksuell opphisselse.

Tidligere studier har også forsøkt å undersøke dette fenomenet, men ingen annen forskning har faktisk satt det på prøve, forklarer forskerne i en artikkel publisert i tidsskriftet Psychology of Consciousness: Theory, Research, and Practice.

Forskerteamet fra Science of BDSM Research Team ved Northern Illinois University rekrutterte dermed syv par med selvidentifiserte «byttere» – personer som var villig til å bli tilfeldig tildelt enten en topp- eller bunnrolle i en BDSM-scene.

Ifølge forskerne gjorde denne måten det enklere å tilskrive forskjellene som ble observert i undersøkelsen til rollen i stedet for personen.

Fjorten personer deltok totalt i studien, hvorav 10 kvinner og fire menn i alderen 23-64 år.

Som del av forsøkene, deltok de i syv scener som omfattet alt fra lett berøring og kommunikasjon til slag, bondage og fetisjtøy.

Forsøkene viste at bunn- og topprollen i BDSM er begge forbundet med en tydelig forandret bevissthetstilstand, som begge tidligere har vært knyttet til kreativitet.

Teamet sier videre at disse aktivitetene også reduserte stress og negativ påvirkning på deltakerne, og ga økt seksuell opphisselse.

«Resultatene bidrar til en økende mengde bevis for at personer driver med BDSM av ikke-patologiske grunner, inkludert de behagelig endrede bevissthetstilstandene disse aktivitetene antas å produsere», konkluderer forskerne.

Kilde: dailymail.co.uk

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top