Date: 14. April 2017

Sex før jobb

I en ny studie med tittelen «From the Bedroom to the Office» (fra soverommet til kontoret) hevder forskere at ved å ha sex før man drar på jobb, så forbedres arbeidsprestasjonen i 24 timer. Samtidig viser det seg at det å ta med seg jobb hjem, har en negativ innvirkning på sexlivet. Så legg fra deg mobiltelefonen, kjære, og bli med til sengs.

Over 150 par (heteroseksuelle, homofile og bifile) deltok i studien, som ble gjennomført ved Universitetet i Oregon og Oregon State University. Parene hadde sex hver morgen og kveld over en periode på to uker, og ga tilbakemelding om hvordan det påvirket dagliglivet deres.

Forskerne fant at de som hadde sex før de gikk på jobb oppga at de var i et mer «positivt humør», som i sin tur resulterte i økt prestasjon og større trivsel på jobben.

«Vi tøyser med at folk strutter av selvtillit og energi, men det viser seg at dette har noe for seg og er noe vi bør ta hensyn til», sier forskeren Keith Leavitt. «Ansatte som er i et sunt forhold med et sunt sexliv er gladere og mer engasjert i jobben sin, noe som er til fordel for de ansatte selv og organisasjonene de jobber for.»

Forskerne tror at grunnen til at folk presterer bedre på jobben etter å ha hatt sex på morgenen skyldes oksytocin og andre nevrokjemikalier som frigis i hjernen under sex, og at dette kan bidra til at folk føler seg mer knyttet til hverandre.

«Sex hjelper kroppen med å frigi en cocktail av hormoner og endorfiner, slik som dopamin og oksytocin, som løfter humøret, hjelper oss med å slappe av og gjør at vi blir mer kjærlige med partneren vår,» sier sexologen Isiah McKimmie. «Sex bidrar også til å senke hjertefrekvensen, styrker immunforsvaret og kan hjelpe oss med å sove bedre.»

Kilde: queerty.com

Lignende online dating nyheter:

Alle siste online dating nyheter for single
Top